Pečená makrela: jednoduchý recept

Taková chytrá ryba se stane ozdobou slavnostního stolu.

Jednoduchý recept na krásný pokrm – pečenou makrelu ve tvaru vánočního stromku. Taková chytrá ryba se stane ozdobou svátečního stolu.

Makrela se peče v marinádě, která obsahuje sójovou omáčku, citronovou šťávu, med, olivový olej, koření, a vyjde z ní voňavá a šťavnatá.

Recept

Složení:

  • makrela 2 ks.
  • sójová omáčka 80 ml
  • citronová šťáva 3 polévkové lžíce.
  • med 1,5 lžičky.
  • olivový olej 2 polévkové lžíce.
  • mletý koriandr 0,5 lžičky.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Na marinádu smíchejte v misce sójovou omáčku, citronovou šťávu, med a olivový olej a promíchejte.
  2. Makrelu omyjte, odstraňte hlavu, ocas, ploutve, vnitřnosti, páteř a opatrně rozevřete trup jako knihu, znovu opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  3. Otočte rybu kůží nahoru, kuchyňskými nůžkami proveďte na obou stranách stejné řezy ve vzdálenosti 2-3 cm, které nesmí sahat až k páteři, a nastříhané části otočte dnem vzhůru.
  4. Osolíme, posypeme koriandrem, mletým černým pepřem a potřeme marinádou. Nechte rybu 15-20 minut zavařovat a poté ji položte na plech vyložený pergamenem.
  5. Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních po dobu 25 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: