Belgické vafle na mléce: recept od slavného šéfkuchaře

Vafle budou sypké a chuťově výrazné.

Belgické vafle k snídani jsou skvělý nápad. Mohou být sladké – s džemem nebo šlehačkou, nebo slané – se šunkou a sýrem nebo avokádem a kořením. Recept na belgické vafle od šéfkuchaře Eugena Klopotenka na TSN.ua.

Recept

Složení:

  • 330 pšeničná mouka
  • 2 vejce
  • 3 lžičky kvásku
  • 0,3 lžičky soli
  • 350 ml mléka
  • 80 g másla

Příprava

  1. Vezměte dvě vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli do nadýchané pěny. Odděleně vyšlehejte oba žloutky s mlékem a rozpuštěným máslem.
  2. Ve velké míse smíchejte suché přísady: mouku a prášek do pečiva.
  3. Suché přísady přidejte ke žloutkům vyšlehaným s mlékem. Poté do těsta vmíchejte ušlehané bílky a promíchejte silikonovou stěrkou.
  4. Vaflovač vymažte trochou rostlinného oleje. Vafle smažte asi šest minut v dobře vyhřátém vaflovači. Na každou vafli dejte lžící 1-1,5 lžíce těsta a lžící je rozplácněte do rovnoměrné vrstvy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: