Vafle budou sypké a chuťově výrazné.
Belgické vafle k snídani jsou skvělý nápad. Mohou být sladké – s džemem nebo šlehačkou, nebo slané – se šunkou a sýrem nebo avokádem a kořením. Recept na belgické vafle od šéfkuchaře Eugena Klopotenka na TSN.ua.
Recept
Složení:
- 330 pšeničná mouka
- 2 vejce
- 3 lžičky kvásku
- 0,3 lžičky soli
- 350 ml mléka
- 80 g másla
Příprava
- Vezměte dvě vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli do nadýchané pěny. Odděleně vyšlehejte oba žloutky s mlékem a rozpuštěným máslem.
- Ve velké míse smíchejte suché přísady: mouku a prášek do pečiva.
- Suché přísady přidejte ke žloutkům vyšlehaným s mlékem. Poté do těsta vmíchejte ušlehané bílky a promíchejte silikonovou stěrkou.
- Vaflovač vymažte trochou rostlinného oleje. Vafle smažte asi šest minut v dobře vyhřátém vaflovači. Na každou vafli dejte lžící 1-1,5 lžíce těsta a lžící je rozplácněte do rovnoměrné vrstvy.