Před podáváním nechte salát 15 minut louhovat.
Tento barevný vitamínový salát se skládá z těch nejjednodušších produktů, které chutnají stejně dobře jako gurmánské pochoutky.
Před podáváním nechte salát 15 minut odstát.
Recept
Složení:
- červená řepa 2 ks.
- sušené švestky 30 g
- loupané vlašské ořechy 30 g
- česnek 2 stroužky
- zakysaná smetana 2 polévkové lžíce.
- majonéza 1 polévková lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Řepu omyjte, osušte papírovou utěrkou, zabalte do alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 60 minut. Propečení zkontrolujte propíchnutím vidličkou nebo nožem. Vychladněte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Sušené švestky přelijte vroucí vodou a nechte 15 minut odstát, poté je slijte, osušte a nakrájejte na plátky.
- Ořechy lehce opražte na suché pánvi a nasekejte nahrubo nožem.
- Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
- Smíchejte zakysanou smetanu s majonézou.
- V míse smíchejte červenou řepu, sušené švestky, vlašské ořechy, česnek, zakysanou smetanu s majonézou, mletý černý pepř, sůl a promíchejte. Vložte do salátové mísy.