Salát z červené řepy se sušenými švestkami a česnekem: klasický recept

Před podáváním nechte salát 15 minut louhovat.

Tento barevný vitamínový salát se skládá z těch nejjednodušších produktů, které chutnají stejně dobře jako gurmánské pochoutky.

Před podáváním nechte salát 15 minut odstát.

Recept

Složení:

  • červená řepa 2 ks.
  • sušené švestky 30 g
  • loupané vlašské ořechy 30 g
  • česnek 2 stroužky
  • zakysaná smetana 2 polévkové lžíce.
  • majonéza 1 polévková lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Řepu omyjte, osušte papírovou utěrkou, zabalte do alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 60 minut. Propečení zkontrolujte propíchnutím vidličkou nebo nožem. Vychladněte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Sušené švestky přelijte vroucí vodou a nechte 15 minut odstát, poté je slijte, osušte a nakrájejte na plátky.
  3. Ořechy lehce opražte na suché pánvi a nasekejte nahrubo nožem.
  4. Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
  5. Smíchejte zakysanou smetanu s majonézou.
  6. V míse smíchejte červenou řepu, sušené švestky, vlašské ořechy, česnek, zakysanou smetanu s majonézou, mletý černý pepř, sůl a promíchejte. Vložte do salátové mísy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: