Šťavnatý jehněčí burger: recept na výživný pokrm

Tento burger se hodí ke křupavým bramborám, čerstvému zelenému salátu nebo zeleninovým hranolkům.

Burgery jsou již dlouho oblíbeným pokrmem milionů lidí na celém světě, ale dnes vám nabízíme speciální recept – jehněčí burger, který se vyznačuje neuvěřitelnou šťavnatostí, křehkostí a bohatou vůní koření.

Pokud chcete svůj jídelníček obohatit o něco nového a neobvyklého, tento recept sdílený na stránce dieteticaesthetic vás určitě osloví. Skopové maso je nejen chutné, ale také velmi zdravé. Je bohaté na bílkoviny, železo a zinek, což z něj činí ideální volbu pro ty, kteří dodržují zdravou stravu. A v kombinaci s aromatickým kořením, jemnou omáčkou a čerstvou zeleninou je tento burger skutečným kulinářským zážitkem.

Recept

Složení

Na kotlety:

  • Jehněčí kotlety 4 kusy (115 g každý)
  • Uzená paprika 1 lžička l
  • Oregano 1 lžička
  • Hořčičné koření 1/2 lžičky l
  • Italské koření 1 lžička
  • Sůl
  • Olivový olej 1 polévková lžíce
  • Čedar 50 g

Na omáčku:

  • 1/4 hrnku hustého řeckého jogurtu
  • Drcený kozí tvaroh 2 lžíce l
  • Okurka 1ks.
  • Citronová šťáva 1/2 ks.
  • Česnekové koření 1/4 lžičky l
  • Sušený kopr 1/4 lžičky

Na hamburger:

  • Brioche housky 2 ks.
  • Listy hlávkového salátu
  • Rajčata
  • Červená cibule

Příprava

  1. V hluboké míse smíchejte všechno koření, přidejte k němu mleté jehněčí maso a důkladně promíchejte. Vytvarujte úrovně kotlet, dejte jim pěkně kulatý tvar.
  2. Rozpalte pánev na středním plameni a přidejte trochu olivového oleje.
  3. Vložte kotlety a smažte je 5-6 minut z každé strany, dokud jejich vnitřní teplota nedosáhne přibližně 70 °C.
  4. Pokud chcete smažení ozvláštnit, posypte řízky strouhaným čedarem, přiklopte a počkejte, až se sýr rozpustí.
  5. V malé misce smíchejte jogurt, kozí sýr, nastrouhanou okurku, citronovou šťávu, česnekové koření a kopr. Dobře promíchejte a nechte několik minut odstát, aby se chutě propojily.
  6. Aby měl burger dokonalou strukturu, měly by být brioškové housky lehce opečené. Za tímto účelem je položte řeznou stranou dolů na rozpálenou suchou pánev a 1-2 minuty je opékejte.
  7. Spodní část housky potřete trochou omáčky, položte listy salátu, šťavnatý řízek, několik plátků rajčete a červenou cibuli. Přikryjte horní polovinou housky a váš dokonalý burger je hotový.

Tento burger se skvěle hodí ke křupavým bramborám, čerstvému zelenému salátu nebo zeleninovým hranolkům. Můžete ho doplnit sklenkou lehkého červeného vína nebo mátové limonády.

Šťavnatý jehněčí burger není jen rychlým pokrmem, ale skutečným gastronomickým požitkem, který si snadno připravíte doma. Je ideální pro rodinnou večeři nebo přátelské posezení. Díky kombinaci aromatického koření, jemné omáčky a křupavé housky získáte skutečnou chuťovou harmonii.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: