Jizzy Erskine vytvořil tento recept téměř před dvaceti lety.
Kuchařka a televizní moderátorka Jizzy Erskine se podělila o svůj nejlepší recept na „správné“ britské palačinky, píše express.co.uk. Podle svých slov vytvořila tento recept téměř před dvaceti lety, když pracovala jako asistentka šéfkuchaře v BBC Good Food.
„Všechno spočívá v dobrém základu a já jsem ho milionkrát vyzkoušela a otestovala… Je mi velmi smutno, když vidím, jak lidé snídají palačinky v americkém stylu,“ poznamenala.
Na vysvětlenou, v čem se britské palačinky liší, Erskineová uvedla, že jsou „menší a trochu tlustší“.
Britské palačinky – recept
Ingredience:
- mouka – 110 g,
- mléko – 300 ml,
- vejce a jeden žloutek,
- rozpuštěné máslo (1 lžíce) a olej na smažení,
- sůl a cukr – po špetce.
Příprava:
- Nejprve smíchejte suché přísady. Poté přidejte vejce a žloutek a promíchejte. Poté do vzniklé směsi rychle zašlehejte máslo a mléko.
- Smažíme na malé pánvi, kterou jsme předtím rozehřáli a vymazali olejem.
- Podávejte horké s klasickou britskou polevou: citronem a cukrem.