Lívance podávejte jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu, zelenině nebo se zakysanou smetanou či jinou omáčkou.
Bramborové lívance jsou velmi podobné oblíbeným bramborákům. V tomto receptu se však nepřipravují ze syrových brambor, ale z bramborové kaše, která vám možná zbyla po večeři.
Lívance podávejte jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu, zelenině nebo se zakysanou smetanou či jakoukoli omáčkou.
Recept
Složení:
- brambory 400 g
- kuřecí vejce 1 ks.
- tvrdý sýr 100 g
- pšeničná mouka 2 polévkové lžíce.
- bramborové koření 1 lžička.
- mletý černý pepř
- sůl
- rostlinný olej
Příprava:
- Tvrdý sýr nastrouhejte na středním struhadle.
- Brambory omyjte, oloupejte a vařte 20 minut od bodu varu. Vodu slijte a brambory rozmačkejte. Osolte, opepřete, okořeňte, přidejte mouku, tvrdý sýr a vmíchejte vejce. Promíchejte do hladka.
- Na pánvi s trochou rozehřátého rostlinného oleje vykrajujte lžící malé porce bramborového těsta ve tvaru lívanců a smažte je na středním ohni 3-4 minuty z obou stran dozlatova.
- Hotové lívanečky položte na papírové utěrky, abyste odstranili přebytečný olej.