Bramborové lívance se sýrem: neobvyklý recept

Lívance podávejte jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu, zelenině nebo se zakysanou smetanou či jinou omáčkou.

Bramborové lívance jsou velmi podobné oblíbeným bramborákům. V tomto receptu se však nepřipravují ze syrových brambor, ale z bramborové kaše, která vám možná zbyla po večeři.

Lívance podávejte jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu, zelenině nebo se zakysanou smetanou či jakoukoli omáčkou.

Recept

Složení:

  • brambory 400 g
  • kuřecí vejce 1 ks.
  • tvrdý sýr 100 g
  • pšeničná mouka 2 polévkové lžíce.
  • bramborové koření 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej

Příprava:

  1. Tvrdý sýr nastrouhejte na středním struhadle.
  2. Brambory omyjte, oloupejte a vařte 20 minut od bodu varu. Vodu slijte a brambory rozmačkejte. Osolte, opepřete, okořeňte, přidejte mouku, tvrdý sýr a vmíchejte vejce. Promíchejte do hladka.
  3. Na pánvi s trochou rozehřátého rostlinného oleje vykrajujte lžící malé porce bramborového těsta ve tvaru lívanců a smažte je na středním ohni 3-4 minuty z obou stran dozlatova.
  4. Hotové lívanečky položte na papírové utěrky, abyste odstranili přebytečný olej.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: