Brokolice je nejen zdravá zelenina, ale také chutný doplněk k jídlu.
Při přípravě večeře je příloha obvykle to poslední, na co se myslí, ale odbornice na vaření Jennine Raiová se podělila o recept na neobvyklou přípravu brokolice s česnekem a parmazánem. Tato kombinace bude skvělou přílohou k masu nebo rybě, píše Tasting Table.
Recept
Složení:
- jedna hlavička česneku;
- olivový olej;
- brokolice;
- strouhaný parmazán;
- mořská sůl;
- černý pepř.
Příprava:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Poté odřízněte horní část hlavičky česneku tak, aby byly stroužky odkryté, přidejte k ní olej a koření. Poté česnek položte na alobal, pokapejte ho 1 lžící olivového oleje a dobře osolte a opepřete.
- Česnek zabalte do alobalu a pečte 35 minut, dokud nezezlátne a nezměkne.
- Poté česnek rozbalte a nechte 10 minut vychladnout. Poté zvyšte teplotu v troubě na 200 °C.
- Změklé stroužky česneku prolisujte do mísy a smíchejte je se 3 lžícemi olivového oleje, 2 lžícemi strouhaného parmazánu a solí a pepřem.
- Brokolici obalte ve směsi česneku a oleje a poté ji položte na plech.
- Brokolici pečte 12-15 minut, dokud nezměkne a nezhnědne na okrajích. Podávejte posypané zbylým parmazánem.