Bude to skvělá příloha k večeři: kuchařka se podělila o snadný recept na brokolici.

Brokolice je nejen zdravá zelenina, ale také chutný doplněk k jídlu.

Při přípravě večeře je příloha obvykle to poslední, na co se myslí, ale odbornice na vaření Jennine Raiová se podělila o recept na neobvyklou přípravu brokolice s česnekem a parmazánem. Tato kombinace bude skvělou přílohou k masu nebo rybě, píše Tasting Table.

Recept

Složení:

  • jedna hlavička česneku;
  • olivový olej;
  • brokolice;
  • strouhaný parmazán;
  • mořská sůl;
  • černý pepř.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Poté odřízněte horní část hlavičky česneku tak, aby byly stroužky odkryté, přidejte k ní olej a koření. Poté česnek položte na alobal, pokapejte ho 1 lžící olivového oleje a dobře osolte a opepřete.
  2. Česnek zabalte do alobalu a pečte 35 minut, dokud nezezlátne a nezměkne.
  3. Poté česnek rozbalte a nechte 10 minut vychladnout. Poté zvyšte teplotu v troubě na 200 °C.
  4. Změklé stroužky česneku prolisujte do mísy a smíchejte je se 3 lžícemi olivového oleje, 2 lžícemi strouhaného parmazánu a solí a pepřem.
  5. Brokolici obalte ve směsi česneku a oleje a poté ji položte na plech.
  6. Brokolici pečte 12-15 minut, dokud nezměkne a nezhnědne na okrajích. Podávejte posypané zbylým parmazánem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: