Nakládaný hrouzek: domácí recept na oblíbenou svačinu

Kapelník bude skvělým doplňkem k jakýmkoli bramborám a vyjde nejen levněji než kupovaný v obchodě, ale i mnohem chutněji a aromatičtěji.

Doma si kapii naložíme do marinády, která je díky cibuli a koření mírně slaná a pikantní.

Kapustňák bude skvělým doplňkem jakýchkoli brambor a vyjde nejen levněji než kupovaný v obchodě, ale také mnohem chutněji a aromatičtěji.

Recept

Složení:

  • huňáč obecný 500 g
  • voda 500 g
  • cibule 1 ks.
  • semínka koriandru 3 ks.
  • bobkový list 2 ks
  • nové koření 3 ks.
  • černý pepř 5 ks
  • 9% ocet 1,5 lžíce.
  • sůl 1,5 polévkové lžíce.
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce.

Příprava:

  1. V hrnci svařte vodu, přidejte koriandr, bobkový list, nové koření, zrnka pepře, sůl a několik minut povařte. Necháme vychladnout a poté přidáme ocet a rostlinný olej.
  2. Cibuli oloupejte, opláchněte a nakrájejte na půlkolečka.
  3. Kapii předem rozmrazíme, odřízneme hlavy, rozřízneme břicha, odstraníme vnitřek a černou fólii. Opláchněte je pod tekoucí vodou.
  4. Kapeláka vložíme do skleněné nádoby, rovnoměrně překryjeme vrstvy ryby s cibulí a zalijeme marinádou. Pevně přikryjte potravinovou fólií a uložte na 24 hodin do chladničky.

Takto upravené ryby lze v chladničce skladovat čtrnáct dní.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: