Kapelník bude skvělým doplňkem k jakýmkoli bramborám a vyjde nejen levněji než kupovaný v obchodě, ale i mnohem chutněji a aromatičtěji.
Doma si kapii naložíme do marinády, která je díky cibuli a koření mírně slaná a pikantní.
Kapustňák bude skvělým doplňkem jakýchkoli brambor a vyjde nejen levněji než kupovaný v obchodě, ale také mnohem chutněji a aromatičtěji.
Recept
Složení:
- huňáč obecný 500 g
- voda 500 g
- cibule 1 ks.
- semínka koriandru 3 ks.
- bobkový list 2 ks
- nové koření 3 ks.
- černý pepř 5 ks
- 9% ocet 1,5 lžíce.
- sůl 1,5 polévkové lžíce.
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
Příprava:
- V hrnci svařte vodu, přidejte koriandr, bobkový list, nové koření, zrnka pepře, sůl a několik minut povařte. Necháme vychladnout a poté přidáme ocet a rostlinný olej.
- Cibuli oloupejte, opláchněte a nakrájejte na půlkolečka.
- Kapii předem rozmrazíme, odřízneme hlavy, rozřízneme břicha, odstraníme vnitřek a černou fólii. Opláchněte je pod tekoucí vodou.
- Kapeláka vložíme do skleněné nádoby, rovnoměrně překryjeme vrstvy ryby s cibulí a zalijeme marinádou. Pevně přikryjte potravinovou fólií a uložte na 24 hodin do chladničky.
Takto upravené ryby lze v chladničce skladovat čtrnáct dní.