I tento jednoduchý pokrm má své triky, díky kterým budou brambory mnohem chutnější.
Zdálo by se, že na pouhém vaření brambor není nic složitého. Ale i tento jednoduchý postup má své vlastní triky, díky kterým bude pokrm mnohem chutnější.
Brambory můžete samozřejmě jen uvařit. A můžete z tohoto pokrmu udělat skutečné kulinářské dílo, které se nestydí servírovat ani na stůl hostům. Zde je uvedeno, co je třeba přidat k bramborám při jejich vaření.
Postup vaření není nijak složitý. Nejprve se brambory omyjí, oloupou, nakrájí na kousky (ne příliš malé, aby se zelenina nezměnila v bramborovou kaši). Poté se zalijí studenou vodou a vloží na sporák.
Nezapomeňte brambory ihned osolit.
A nyní přichází na řadu tajná přísada, která promění chuť obyčejných brambor v kulinářské mistrovské dílo. A – to je jeden oloupaný stroužek česneku. Předtím ho lehce prolisujte, aby pokrmu „dodal“ vůni a chuť.
Po uvaření brambor můžete česnek jednoduše vyhodit.
Kromě česneku se vařeným bramborám na kousky „líbí“ bobkový list (přidáme jen 1-2 listy, aby se nezkazila chuť), půl cibule, hrášek černého pepře.
Všechny tyto ingredience se po uvaření také posílají do odpadu. Ale jakou chuť a vůni zelenině dodají!
Aby byly již uvařené brambory ještě chutnější, doporučují kuchaři dát do nich kousek másla, které by se mělo od vysoké teploty rozpustit, nadrobno nakrájený kopr a prolisovaný česnek. Takový recept je rozhodně hoden restauračního menu.