Palačinky budou tenké a nebudou se trhat: šéfkuchař odhalil tajemství dokonalého těsta

Z pěti ingrediencí si můžete doma připravit lahodné palačinky.

Tenké palačinky na mléce budou dokonalé a nebudou se trhat, pokud se budete řídit tajemstvím, o které se podělil australsko-britský šéfkuchař John Torode.

Odborník v pořadu This Morning prozradil, co je třeba udělat, abyste se ujistili, že neskončíte s rozpečenými nebo příliš tenkými dobrotami. Tajemství šéfkuchaře zveřejnil deník Express.

Velmi důležitou nuancí je, že čerstvě připravené těsto by se nemělo používat hned. Podle Thorouda, pokud se těsto nenechá „odpočinout“, mouka se nestihne vstřebat a mňamky budou velmi řídké. To znamená, že až se definitivně rozhodnete udělat palačinky – udělejte těsto, dejte ho na pár minut stranou a mezitím se poohlédněte po papírových utěrkách. Budete je potřebovat, abyste získali pružné výrobky, které se příliš nesmaží.

Dokonalé palačinky na mléce – recept od šéfkuchaře

Složení: 1:

  • Slepičí vejce potřebujete 3 kusy.
  • Prosátá mouka – 100 gramů.
  • 150 mililitrů mléka.
  • A budete také potřebovat trochu soli (asi špetku).
  • Ideální palačinkové těsto obsahuje také lžičku rostlinného oleje. Na smažení bude potřeba ještě několik lžic tohoto oleje.

Příprava: Lívance připravte z mouky, která se bude hodit na přípravu palačinek:

  1. Všechny ingredience vložte do mísy a poté je rozšlehejte. Dbejte na to, abyste získali homogenní hmotu. Propasírujte ji přes síto a poté ji nechte 5 minut odstát.
  2. Podle šéfkuchaře, abyste se vyhnuli příliš hnědým dobrotám, neměli byste pánev polévat rostlinným olejem, ale potřít ji rostlinným olejem naneseným na kousku kuchyňské papírové utěrky. Upozorňujeme, že pánev, na které budete pokrm připravovat, byste měli vymazat až po jejím rozehřátí.
  3. Když je pánev rozehřátá, opatrně do ní nalijte těsto a rovnoměrně ho rozdělte po povrchu. Pochoutku vařte na mírném ohni. Thoroud poznamenal, že zvlnění okrajů palačinky vám „signalizuje“, že je čas ji obrátit a opéct z druhé strany, dokud nezhnědne.

Z vajec, soli, cukru, prosáté mouky, mléka, rostlinného oleje (rafinovaného) a vařící vody je možné připravit dokonalé pudinkové palačinky na mléce a vařící vodě s dírami. Kuchařky radí postup – cukr a sůl vyšleháme s vejci a přidáme tolik mouky, aby vznikla netekutá směs, a pak postupně přiléváme mléko a vše promícháme. Hmota by měla být hustá. Poté je třeba tam poslat trochu rostlinného oleje a nechat těsto odpočinout.

Po několika minutách přilijte vroucí vodu a těsto promíchejte, aby se vytvořily bubliny. Po přidání vroucí vody by měla být hmota tekutá.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: