Šéfkuchař pojmenoval nečekanou přísadu navíc, která kazí chuť míchaných vajec.

Hovořila také o správné technice vaření

Příprava míchaných vajec se může zdát jednoduchá, ale pokud ji neprovedete správně, skončíte se suchými, gumovými vejci, která nejsou příliš chutná k jídlu. Existuje spousta tipů, co přidat do míchaných vajec, aby byla krémová a chutná, ale šéfkuchařka Kimberley Cautyová řekla deníku Express, že chuť míchaných vajec může zničit přidání jedné běžné přísady „navíc“.

Řekla, že k dokonalým míchaným vajíčkům není třeba přidávat mléko, abyste dosáhli krémové konzistence.

Vysvětluje, že mléko pouze zředí chuť a zředí směs, takže je pravděpodobnější, že se vám vejce při vaření připálí. Mléko také může rozkládat bílkoviny ve vejcích, takže jsou pak gumová. Místo toho je mnohem lepší přidat do míchaných vajíček trochu másla, které jim dodá bohatší chuť.

Kimberly se také podělila o tajemství krémových a vzdušných míchaných vajec. Podle ní to není o ingrediencích, ale o technice vaření.

Jak připravit míchaná vajíčka

Ingredience:

  • Dvě až tři vejce na osobu
  • Sůl a pepř
  • Máslo nebo rostlinný olej

Příprava:

  1. Nejprve v malé misce rozšlehejte vejce a ochuťte je solí a pepřem.
  2. Metličkou nebo vidličkou začněte vejce míchat, dokud nezískají světle žlutou barvu. Nejlepší způsob, jak získat nadýchaná míchaná vajíčka, je šlehat metličkou sem a tam ve tvaru písmene J. Tím se do vaječné směsi dostane více vzduchu, takže míchaná vajíčka budou z pánve spíše lehčí a vzdušnější.
  3. Poté pánev zahřívejte na středním plameni alespoň jednu minutu.
  4. Přidejte máslo nebo rostlinný olej tak, aby rovnoměrně pokryl povrch pánve.
  5. Nalijte vaječnou směs na rozpálenou pánev a nechte ji několik vteřin, aniž byste se jí dotkli, dokud nezačnou okraje vajec mírně tuhnout.
  6. Poté silikonovou stěrkou pomalu míchejte vejce a přesouvejte je od okrajů ke středu pánve.
  7. Pokračujte v jemném míchání, dokud se nezačnou tvořit měkké tvarohy, které jsou však stále mírně tekuté. Poté pánev ihned stáhněte z ohně, protože vejce se budou dále vařit.
  8. Pokračujte v míchání, dokud vejce nedosáhnou požadované konzistence, a poté je přendejte na talíř nebo na topinku. Vaše míchaná vajíčka budou měkká, krémová a velmi vzdušná za pouhých pět minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: