K přípravě tohoto pokrmu můžete použít jak čerstvou bramborovou kaši, tak zbytky brambor od oběda nebo večeře.
Pokud nevíte, co chutného a vydatného připravit k obědu nebo večeři, doporučujeme použít recept kulinářské blogerky Julie Simonchuk a potěšit své blízké lákavým nákypem s masem. Jeho příprava vám zabere jen velmi málo času a výsledek vás potěší a příjemně překvapí.
Kastrol s masem
Složení: 1:
- brambory – 1,5 kg;
- máslo – 30 g;
- mléko – 100 ml;
- dušené maso – 525 g;
- sýr mozzarella/suluguni – 180 g;
- cibule – 1 ks;
- mrkev – 1 ks;
- olej na smažení;
- sůl – podle chuti.
Příprava:
- Brambory uvařte doměkka, rozmačkejte je s máslem a mlékem. Pokud vám zbyla bramborová kaše od oběda nebo večeře, můžete ji použít také. Oloupejte cibuli a mrkev, nakrájejte je a osmažte do měkka.
- Bramborovou kaši vložte do formy a rozprostřete ji. Navrch dejte cibuli a mrkev.
- Další vrstvou je vrstva masa. Guláš rovnoměrně rozetřete po celé ploše. Navrch – ještě trochu brambor, jak je ukázáno ve videu, a vše posypeme strouhaným sýrem, který se dobře rozpouští. Pošleme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20-30 minut, dokud se sýr nerozpustí. Jednoduchý a chutný pokrm je hotový!