Pečené kuře „Caprese“: zajímavý recept

Tento pokrm se hodí k pečené zelenině, lehkému salátu nebo těstovinám.

Pečená kuřecí prsa „Caprese“ jsou kombinací jednoduchosti, užitečnosti a vynikající italské chuti. V tomto pokrmu se snoubí šťavnaté maso, jemná mozzarella, voňavá bazalka a sladká rajčata, což vytváří harmonickou chuťovou rovnováhu. Snadno se připravuje a je velmi chutné, získá si srdce všech, kdo ho ochutnají.

Jedná se o interpretaci klasického italského salátu Caprese, který se tradičně připravuje z rajčat, mozzarelly a bazalky a je zalitý olivovým olejem a balzamikovým octem. Nyní se tytéž ingredience proměnily ve vynikající nádivku pro křehká kuřecí prsa, která se po upečení stanou šťavnatými a plnými chutí, uvedl a o recept se podělil také na stránce samura_cooking.

Caprese je nejen chutné, ale také zdravé. Kuřecí maso je skvělým zdrojem bílkovin, mozzarella dodává křehkost a bazalka a rajčata přispívají svěžestí a zdraví prospěšnými látkami.

Recept

Složení:

  • Kuřecí prsa 1 ks.
  • Sůl
  • Pepř
  • Rajče 1 ks
  • Mozzarella 50 g
  • Čerstvá bazalka

Příprava:

  1. Než začnete péct, předehřejte troubu na 180 °C, aby byla připravena k pečení.
  2. Kuřecí prsa opatrně podélně rozřízněte, vytvořte kapsu, ale neprořízněte ji celou. Je důležité, aby nádivka během pečení nevypadla.
  3. Knedlík zvenku i zevnitř osolte a opepřete. Můžete také přidat oblíbené koření – česnek, oregano nebo papriku -, abyste pokrmu dodali více chuti.
  4. Vytvořenou kapsu naplňte rajčaty, mozzarellou a čerstvou bazalkou. Náplň by se měla rozprostřít tak, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
  5. Aby náplň během pečení nevypadla, zajistěte okraje komy dřevěnými špejlemi nebo párátky.
  6. Kuře vložte do zapékací misky a vložte do trouby. Pečte 25-30 minut, dokud není maso zcela propečené. Ujistěte se, že uvnitř nezůstala žádná růžová místa a že se tvaroh rozpustil.
  7. Po upečení špízy opatrně vyjměte, abyste nepoškodili jemnou strukturu pokrmu. Podávejte horké, ozdobené lístky bazalky nebo několika kapkami balzamikového octa pro větší pikantnost.

Tipy:

  • Pro bohatší chuť kuřecí prsa před pečením 1-2 minuty z každé strany lehce opečte na pánvi. Díky tomu zůstane šťavnaté a lehce zhnědne.
  • Olivový olej je skvělým doplňkem tohoto pokrmu. Před pečením prsa potřete trochou oleje, aby zůstala křehká a chutná.
  • Přidání dalších ingrediencí: Pokud chcete bohatší chuť, můžete přidat tenké plátky avokáda nebo balzamikovou omáčku, kuře tím získá ještě zajímavější chuť.

Tento pokrm se hodí k pečené zelenině, lehkému salátu nebo těstovinám.

Zapečené kuře Caprese je nejen chutný a snadno připravitelný pokrm, ale také skutečné umělecké dílo středomořské kuchyně. Pokud hledáte snadný, a přitom znamenitý pokrm k večeři, bude tento recept skvělou volbou. Nepotřebuje složité ingredience a přesto vypadá na stole velkolepě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: