Domácí kondenzované mléko: recept na nízkokalorickou sladkost

Toto domácí kondenzované mléko je ideální pro všechny vaše oblíbené dezerty.

Stačí tři jednoduché ingredience a získáte dezert, který bude skvělým doplňkem palačinek, tvarohových koláčů nebo lívanců. Na stránce mňam.lera se podělili o recept na lahodné domácí kondenzované mléko, které si můžete vyrobit, aniž byste uškodili své postavě.

Recept

Složení:

  • Kukuřičný škrob 15 g
  • Mléko 500 ml
  • Med nebo přírodní sirup 60 g

Příprava

  1. Mléko smíchejte s kukuřičným škrobem tak, aby se netvořily hrudky.
  2. Zbytek mléka nalijte do širokého hrnce se silným dnem a přidejte med nebo sirup. Hrnec postavte na střední teplotu a za stálého míchání přiveďte k varu.
  3. Přidejte zředěný kukuřičný škrob a dobře promíchejte. Mírně snižte teplotu a za občasného míchání vařte, dokud nezíská zlatavou barvu a nezhoustne (asi 10-15 minut).
  4. Odstavte z ohně, důkladně rozšlehejte mixérem dohladka, nalijte do čisté sklenice a nechte vychladnout.
  5. Uchovávejte v chladničce až 5 dní.

Pro originální chuť můžete místo běžného mléka použít kokosový nápoj. To nejenže dodá příjemnou chuť, ale kondenzované mléko bude také lehčí a aromatičtější.

Toto domácí kondenzované mléko je ideální pro všechny vaše oblíbené dezerty, a pokud použijete kokosový nápoj, bude mít lehký kokosový nádech. Vychutnejte si jeho chuť, aniž byste museli obětovat svou postavu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: