Šťavnaté a chutné: příprava pečených řízků s tajnou přísadou

Ne, nebudou suché, protože existuje tajná přísada, díky níž budou řízky šťavnaté, křehké a chutné.

Často se od oblíbených řízků upouští, protože jsou smažené a tučné. Kotlety však lze připravit i bez pánve a smažení na oleji. A ne, nebudou suché, protože existuje tajná přísada, díky které budou řízky šťavnaté, křehké a lahodné. Jak připravit šťavnaté pečené kotlety s tajnou přísadou, vypráví RBC-Ukrajina s odkazem na recept v kanálu „Jídla, která si zamilujete“ na YouTube.

Recept

Složení:

  • Nádivka podle vlastní chuti – 1 kg
  • Cibule – 1 ks.
  • Česnek – 2 stroužky
  • Vejce – 1 ks.
  • Voda – 2 polévkové lžíce.
  • Brambory – 300 g
  • krupice – 2 polévkové lžíce
  • Mléko – 2 polévkové lžíce.
  • Sůl, koření – podle chuti
  • Máslo na vymazání

Příprava:

  1. Oloupejte česnek a cibuli a vložte je do mísy mixéru. Přidejte 2 lžíce vody a rozmixujte dohladka.
  2. Oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich šťávu. K mletému masu přidejte vejce, nasekanou cibuli a česnek a brambory. Vše dobře promíchejte.
  3. Do mletého masa přidejte sůl, pepř, oblíbené koření, nadrobno nasekané bylinky a 2 lžíce krupice. Mleté maso důkladně promíchejte a nechte 10-15 minut stát, aby krupice nabobtnala.
  4. Vezměte formu na pečení, vymažte ji olejem nebo rostlinným olejem. Mokrýma rukama začneme tvořit řízky a vložíme je do formy.
  5. Předehřejte troubu na 190-200 stupňů. Řízky pečeme 30-35 minut. Při podávání můžete přidat oblíbenou omáčku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: