Ne, nebudou suché, protože existuje tajná přísada, díky níž budou řízky šťavnaté, křehké a chutné.
Často se od oblíbených řízků upouští, protože jsou smažené a tučné. Kotlety však lze připravit i bez pánve a smažení na oleji. A ne, nebudou suché, protože existuje tajná přísada, díky které budou řízky šťavnaté, křehké a lahodné. Jak připravit šťavnaté pečené kotlety s tajnou přísadou, vypráví RBC-Ukrajina s odkazem na recept v kanálu „Jídla, která si zamilujete“ na YouTube.
Recept
Složení:
- Nádivka podle vlastní chuti – 1 kg
- Cibule – 1 ks.
- Česnek – 2 stroužky
- Vejce – 1 ks.
- Voda – 2 polévkové lžíce.
- Brambory – 300 g
- krupice – 2 polévkové lžíce
- Mléko – 2 polévkové lžíce.
- Sůl, koření – podle chuti
- Máslo na vymazání
Příprava:
- Oloupejte česnek a cibuli a vložte je do mísy mixéru. Přidejte 2 lžíce vody a rozmixujte dohladka.
- Oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich šťávu. K mletému masu přidejte vejce, nasekanou cibuli a česnek a brambory. Vše dobře promíchejte.
- Do mletého masa přidejte sůl, pepř, oblíbené koření, nadrobno nasekané bylinky a 2 lžíce krupice. Mleté maso důkladně promíchejte a nechte 10-15 minut stát, aby krupice nabobtnala.
- Vezměte formu na pečení, vymažte ji olejem nebo rostlinným olejem. Mokrýma rukama začneme tvořit řízky a vložíme je do formy.
- Předehřejte troubu na 190-200 stupňů. Řízky pečeme 30-35 minut. Při podávání můžete přidat oblíbenou omáčku.