Tyto khachapuri se připravují s chutnou náplní z tvarohu a sýra suluguni.
Tyto rychlé khachapuri se snadno připravují z nejjednodušších produktů. Získáte vydatný a chutný pokrm, se kterým si poradí i začínající kuchařka. Těsto nemusíte ani hníst. Rychlé chačapuri jsou hotové za pouhých 20 minut, píše Focus.
Rychlé lavaš khachapuri
Složení:
- tenká pita – 2 ks;
- suluguni – 100 g;
- nízkotučný tvaroh – 100 g;
- jedno vejce;
- máslo – 20 g;
- koriandr, česnek, sůl, čerstvě mletý černý pepř.
Příprava:
- Koriandr nakrájejte najemno. Do mísy nastrouhejte suluguni na náplň khachapuri. Přidejte nízkotučný sýr cottage a rozmačkejte vidličkou. Česnek prolisujte přes lis a smíchejte s tvarohem a sýrem.
- Přidejte nasekaný koriandr, sůl a pepř podle chuti. Nakrájejte tenké pláty lavaše na velké čtverce. Na každý dejte trochu náplně a srolujte do obálky. Potřete lehce rozšlehaným vejcem pomocí štětce.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vymažte máslem. Vložte na něj připravené rychlé kačapuri, pečte 5-10 minut a podávejte horké.
- Tyto rychlé khachapuri lze také připravit na pánvi. Stačí je smažit na oleji s přiklopenou pokličkou.
- Do náplně velmi rychlých khachapuri můžete místo koriandru přidat petrželku, kopr nebo zelenou cibulku, pokud ji nemáte rádi.