Chutné a levné: recept na rychlé pita khachapuri

Tyto khachapuri se připravují s chutnou náplní z tvarohu a sýra suluguni.

Tyto rychlé khachapuri se snadno připravují z nejjednodušších produktů. Získáte vydatný a chutný pokrm, se kterým si poradí i začínající kuchařka. Těsto nemusíte ani hníst. Rychlé chačapuri jsou hotové za pouhých 20 minut, píše Focus.

Rychlé lavaš khachapuri

Složení:

  • tenká pita – 2 ks;
  • suluguni – 100 g;
  • nízkotučný tvaroh – 100 g;
  • jedno vejce;
  • máslo – 20 g;
  • koriandr, česnek, sůl, čerstvě mletý černý pepř.

Příprava:

  1. Koriandr nakrájejte najemno. Do mísy nastrouhejte suluguni na náplň khachapuri. Přidejte nízkotučný sýr cottage a rozmačkejte vidličkou. Česnek prolisujte přes lis a smíchejte s tvarohem a sýrem.
  2. Přidejte nasekaný koriandr, sůl a pepř podle chuti. Nakrájejte tenké pláty lavaše na velké čtverce. Na každý dejte trochu náplně a srolujte do obálky. Potřete lehce rozšlehaným vejcem pomocí štětce.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vymažte máslem. Vložte na něj připravené rychlé kačapuri, pečte 5-10 minut a podávejte horké.
  4. Tyto rychlé khachapuri lze také připravit na pánvi. Stačí je smažit na oleji s přiklopenou pokličkou.
  5. Do náplně velmi rychlých khachapuri můžete místo koriandru přidat petrželku, kopr nebo zelenou cibulku, pokud ji nemáte rádi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: