Zapečený květák s omáčkou Alfredo: Tento recept vyzkoušíte jednou a budete ho chtít znovu.

Tento recept odhalí nejlepší stránky květáku.

Květák je na seznamu zeleniny, kterou téměř nikdy nepoužíváme, na stejné úrovni jako brokolice, chřest a další zelenina. Existuje však jeden recept, který je připraven to napravit právě teď. Zapečený květák s omáčkou Alfredo je rychlý na přípravu, má bohatou a krémovou chuť a je o něco zdravější díky přidání tvarohu s vysokým obsahem bílkovin, píše server Všechny recepty.

Recept

Složení:

  • 1 balení květákových růžiček
  • 2 lžičky olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2/3 šálku mléka s vysokým obsahem bílkovin
  • 16 uncí (asi 450 g) tvarohu s vysokým obsahem bílkovin
  • 1/4 lžičky česnekového prášku (nebo podle chuti)
  • 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu

Příprava

  1. Předehřejte vzduchový gril na 193 °C. V malé misce smíchejte růžičky květáku s olivovým olejem.
  2. Posypte solí a pepřem. Vařte na vzduchovém grilu 8-10 minut, dokud květák nezměkne, ale zůstane mírně pevný.
  3. V tuto chvíli se pusťte do přípravy omáčky alfredo. V mixéru smíchejte mléko, sýr cottage, česnekový prášek a parmazán. Mixujte při vysokých otáčkách, dokud nebude směs hladká.
  4. Směs nalijte do hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud není omáčka teplá. Uvařený květák přelijte omáčkou a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: