Tento recept odhalí nejlepší stránky květáku.
Květák je na seznamu zeleniny, kterou téměř nikdy nepoužíváme, na stejné úrovni jako brokolice, chřest a další zelenina. Existuje však jeden recept, který je připraven to napravit právě teď. Zapečený květák s omáčkou Alfredo je rychlý na přípravu, má bohatou a krémovou chuť a je o něco zdravější díky přidání tvarohu s vysokým obsahem bílkovin, píše server Všechny recepty.
Recept
Složení:
- 1 balení květákových růžiček
- 2 lžičky olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2/3 šálku mléka s vysokým obsahem bílkovin
- 16 uncí (asi 450 g) tvarohu s vysokým obsahem bílkovin
- 1/4 lžičky česnekového prášku (nebo podle chuti)
- 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
Příprava
- Předehřejte vzduchový gril na 193 °C. V malé misce smíchejte růžičky květáku s olivovým olejem.
- Posypte solí a pepřem. Vařte na vzduchovém grilu 8-10 minut, dokud květák nezměkne, ale zůstane mírně pevný.
- V tuto chvíli se pusťte do přípravy omáčky alfredo. V mixéru smíchejte mléko, sýr cottage, česnekový prášek a parmazán. Mixujte při vysokých otáčkách, dokud nebude směs hladká.
- Směs nalijte do hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud není omáčka teplá. Uvařený květák přelijte omáčkou a podávejte.