Jak dlouho vařit vejce, aby byla „dokonalá“: tajemství šéfkuchaře

Mnoho lidí miluje vejce natvrdo, ale jejich vaření může být pro některé lidi složité.

Birminghamský michelinský šéfkuchař Tom Shepherd prozradil, že jeho tajemství přípravy „dokonalých“ vajec natvrdo souvisí s časem, píše express.co.uk.

„Mnoho lidí miluje vejce natvrdo, ale jejich příprava může být složitá. Pokud se budete řídit jednoduchým pravidlem, budou vaše vejce pokaždé ‚dokonalá‘,“ píše se v publikaci.

Jak dlouho vařit vejce

Upozorňujeme, že vařená vejce mohou v některých případech „oživit“ snídani, oběd a dokonce i večeři. Hlavní je znát přesnou dobu vaření, radí kuchařka.

„Podle toho, jak preferujete vaření vajec natvrdo, doporučuji následující časy. Šest minut pro tekutý žloutek, osm minut pro měkký žloutek a 10 minut pro tvrdý žloutek,“ uvedl šéfkuchař.

Mezi jeho další tipy patří např:

„Po uvaření vejce ihned vložte do ledové vody. Pokud chcete, aby byla vejce studená, nechte je ve vodě. Pokud dáváte přednost teplému vejci, nechte ho v ledové vodě maximálně 30 sekund… Když rozklepnete vršek, přidejte trochu koření. Osobně dávám přednost vaření vajec po dobu sedmi minut, protože mám rád vejce mezi měkkou a tvrdou konzistencí.“

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: