Mnoho lidí miluje vejce natvrdo, ale jejich vaření může být pro některé lidi složité.
Birminghamský michelinský šéfkuchař Tom Shepherd prozradil, že jeho tajemství přípravy „dokonalých“ vajec natvrdo souvisí s časem, píše express.co.uk.
„Mnoho lidí miluje vejce natvrdo, ale jejich příprava může být složitá. Pokud se budete řídit jednoduchým pravidlem, budou vaše vejce pokaždé ‚dokonalá‘,“ píše se v publikaci.
Jak dlouho vařit vejce
Upozorňujeme, že vařená vejce mohou v některých případech „oživit“ snídani, oběd a dokonce i večeři. Hlavní je znát přesnou dobu vaření, radí kuchařka.
„Podle toho, jak preferujete vaření vajec natvrdo, doporučuji následující časy. Šest minut pro tekutý žloutek, osm minut pro měkký žloutek a 10 minut pro tvrdý žloutek,“ uvedl šéfkuchař.
Mezi jeho další tipy patří např:
„Po uvaření vejce ihned vložte do ledové vody. Pokud chcete, aby byla vejce studená, nechte je ve vodě. Pokud dáváte přednost teplému vejci, nechte ho v ledové vodě maximálně 30 sekund… Když rozklepnete vršek, přidejte trochu koření. Osobně dávám přednost vaření vajec po dobu sedmi minut, protože mám rád vejce mezi měkkou a tvrdou konzistencí.“