Jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá, jsou tenké, křehké a pórovité.
Zpestřete si během půstu jídelníček palačinkami bez vajec a mléka, které jsou stejně dobré jako tradiční palačinky z mléka.
Připravují se velmi jednoduše a rychle a jsou tenké, křehké a pórovité. Můžete do nich zabalit jakoukoli náplň nebo je podávat s medem, džemem či zakysanou smetanou.
Recept
Složení:
- pšeničná mouka 1,5 šálku+2 polévkové lžíce se skluzem
- voda 500 ml
- vroucí voda 250 ml
- cukr 2 polévkové lžíce.
- jedlá soda 1 lžička (bez sklíčka)
- sůl 0,5 lžičky
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
Příprava:
- Nalijte vodu do mísy. Přidejte cukr, sůl a postupně vmíchejte prosátou mouku. Dobře promíchejte, aby se v ní netvořily hrudky.
- Přisypeme jedlou sodu, zalijeme vařící vodou, přidáme rostlinný olej a dobře promícháme.
- Těsto přikryjte utěrkou a nechte 15 minut při pokojové teplotě.
- Rozpalte pánev, potřete ji rostlinným olejem (pouze jednou) a palačinky smažte na středním ohni z obou stran dozlatova.