Vyjde světlá, mírně sladká, s jemnými kousky dýně a chutí sladkokyselých jablek.
Rýžovou kaši s dýní a jablky budou s chutí jíst děti i dospělí.
Vyjde světlá, mírně sladká, s jemnými kousky dýně a chutí sladkokyselých jablek.
Recept
Složení:
- oloupaná dýně 350 g
- kulatá rýže 1/2 polévkové lžíce.
- jablko 1 ks.
- voda 100 ml
- mléko 450 ml
- cukr 3 polévkové lžíce.
- vanilkový cukr 1 lžička.
- špetka soli
- máslo podle chuti
Příprava:
- Jablko oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na středně velké kousky.
- Rýži několikrát propláchněte pod tekoucí vodou, dokud nebude voda čirá.
- Oloupanou dýni nakrájejte na malé kostičky.
- Vložte ji do hrnce, zalijte vodou a na mírném ohni vařte 10 minut.
- Přilijte horké mléko, přidejte rýži, cukr a sůl.
- Přiveďte k varu, přikryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni 10 minut.
- Poté přidejte jablka a vanilkový cukr a vařte dalších 20 minut, dokud se rýže nerozvaří.
- Nechte 10-15 minut louhovat. Horkou kaši rozprostřete na talíře a na každý přidejte plátek másla.