Rýžová kaše s dýní a jablky: recept

Vyjde světlá, mírně sladká, s jemnými kousky dýně a chutí sladkokyselých jablek.

Rýžovou kaši s dýní a jablky budou s chutí jíst děti i dospělí.

Vyjde světlá, mírně sladká, s jemnými kousky dýně a chutí sladkokyselých jablek.

Recept

Složení:

  • oloupaná dýně 350 g
  • kulatá rýže 1/2 polévkové lžíce.
  • jablko 1 ks.
  • voda 100 ml
  • mléko 450 ml
  • cukr 3 polévkové lžíce.
  • vanilkový cukr 1 lžička.
  • špetka soli
  • máslo podle chuti

Příprava:

  1. Jablko oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na středně velké kousky.
  2. Rýži několikrát propláchněte pod tekoucí vodou, dokud nebude voda čirá.
  3. Oloupanou dýni nakrájejte na malé kostičky.
  4. Vložte ji do hrnce, zalijte vodou a na mírném ohni vařte 10 minut.
  5. Přilijte horké mléko, přidejte rýži, cukr a sůl.
  6. Přiveďte k varu, přikryjte a za občasného míchání vařte na mírném ohni 10 minut.
  7. Poté přidejte jablka a vanilkový cukr a vařte dalších 20 minut, dokud se rýže nerozvaří.
  8. Nechte 10-15 minut louhovat. Horkou kaši rozprostřete na talíře a na každý přidejte plátek másla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: