Kotlety budou velmi šťavnaté
Jsme zvyklí, že řízky jsou především maso. Tento lahodný pokrm však lze připravit pouze ze zeleninových produktů, a to dokonce bez přidání vajec. Přesto se z pokrmu vyklube šťavnatý a křehký pokrm. TSN.ua připravil recept na čočkové řízky od vítězky soutěže „Master Chef“ Aliny Burik.
Recept
Složení:
- 250 g červené čočky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 malá cuketa
- sůl, pepř, uzená paprika, suché bylinky, zázvor
- olej na smažení
Vaření
- Červenou čočku dobře propláchněte a přelijte studenou vodou alespoň na 30 minut. Nechte okapat. Čočku, česnek a cibuli nakrájenou na kostičky rozmixujte v mixéru.
- Nastrouhejte mrkev a cuketu. Ty pak můžete přidat do mixéru a rozmixovat. Mrkev a cuketu však můžete nechat nastrouhanou kvůli struktuře.
- Všechny ingredience vložte do mísy. Podle chuti přidejte sůl a koření.
- Vytvarujeme kotlety a na rozehřáté pánvi na rostlinném oleji je z obou stran osmažíme na mírném ohni dozlatova.