Půstové čočkové řízky: jak je připravit

Kotlety budou velmi šťavnaté

Jsme zvyklí, že řízky jsou především maso. Tento lahodný pokrm však lze připravit pouze ze zeleninových produktů, a to dokonce bez přidání vajec. Přesto se z pokrmu vyklube šťavnatý a křehký pokrm. TSN.ua připravil recept na čočkové řízky od vítězky soutěže „Master Chef“ Aliny Burik.

Recept

Složení:

  • 250 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 malá cuketa
  • sůl, pepř, uzená paprika, suché bylinky, zázvor
  • olej na smažení

Vaření

  1. Červenou čočku dobře propláchněte a přelijte studenou vodou alespoň na 30 minut. Nechte okapat. Čočku, česnek a cibuli nakrájenou na kostičky rozmixujte v mixéru.
  2. Nastrouhejte mrkev a cuketu. Ty pak můžete přidat do mixéru a rozmixovat. Mrkev a cuketu však můžete nechat nastrouhanou kvůli struktuře.
  3. Všechny ingredience vložte do mísy. Podle chuti přidejte sůl a koření.
  4. Vytvarujeme kotlety a na rozehřáté pánvi na rostlinném oleji je z obou stran osmažíme na mírném ohni dozlatova.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: